Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) are ca scop, de la înființarea sa în 2015, promovarea artei contemporane național și internațional prin proiecte expoziționale. Susține practici artistice ce reflectă diverse contexte sociopolitice și abordări generaționale, pentru a contribui la circulația de idei și lucrări în noi moduri.
Asociația a atras fonduri pentru producția de lucrări de artă, susținând astfel creația artiștilor (producția filmelor de artist DICTA II, de Damir Ocko, în parteneriat cu Jeu de Paume Paris, și Magician, de Raluca Popa) și pentru restaurarea/conservarea unor lucrări în pericol de a se pierde (26 de colaje din anii 1980 aparținând lui Mircea Stănescu). Asociația a fost partener al expoziției muzeale Mircea Stănescu: Insula clandestină (MNAC), în care au fost expuse pentru prima dată toate colajele, după restaurare.
A organizat circa 42 de expoziții și o intervenție urbană a Taniei Mouraud desfășurată simultan în 9 orașe din România; a susținut participarea artiștilor în platforme internaționale offline și online care reunesc muzee, curatori, reviste de artă ș.a., două dintre aceste participări fiind premiate (Marilena Preda Sanc la Artissima 2017 și Istvan Ist Huzjan la ARCOmadrid 2019); a susținut proiecte curatoriale; a organizat evenimente conexe expozițiilor sau autonome, precum performance-uri, artist talks, tururi ghidate, acțiuni educaționale pentru familii cu copii (Sâmbata la galerie) și pentru școli (Art Connection, în parteneriat cu Liceul Francez „Anna de Noailles”); a editat cataloage (Tania Mouraud și Mircea Stănescu).
Își asumă și rolul de a contribui la dezvoltarea carierelor artiștilor emergenți, aflați într-un punct profesional în care sprijinul adecvat poate face diferența, profesioniști ai ACEP beneficiind de pregătire profesională cu experți islandezi, în prezent transferată la nivel național în proiecte de tip ACCELERATOR.
A Network of Care este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.