Proiecțile de filme din cadrul proiectului A Network of Care au fost selectate pentru a le oferi pacienților și familiilor lor oportunități de relaxare și divertisment. Cele cinci filme proiectate în perioada 30 octombrie – 14 noiembrie 2024 în sala de cinema a noii clădiri construite de Dăruiește Viață au creat o atmosferă mai relaxată și mai reconfortantă în cadrul spitalului.
Filmele au fost selectate de Georgia Țidorescu, coordonatoarea activităților din proiect din partea organizatorului Asociația Eastwards Prospectus în colaborare cu Irina Ivaneț, Project Manager Dăruiește Viață și coordonatoare a activităților din clădirea nouă a Spitalului Marie Curie.
Proiecția filmelor a fost posibilă cu ajutorul a trei distribuitori care au răspuns solicitărilor venite din partea Eastwards Prospectus și Dăruiește Viață: August Film, Bad Unicorn și Cay Films.
Mascha Halberstad (2024)
Într-o zi, Vulpea și Iepurașul descoperă că Bufnița a dispărut. Împreună cu prietenii, lor pornesc în căutarea acesteia prin pădure, dar, în schimb, dau peste un lac uriaș care nu fusese acolo înainte. Ar putea apariția neașteptată a lacului să aibă de-a face cu dispariția Bufniței?
Grupul de prieteni trebuie să o găsească pe Bufnița pierdută în pădurea în care nivelul apei continuă să crească. Este începutul unei aventuri captivante și distractive!
Liviu Mărghidan (2023)
Castelul Crăiței spune povestea fraţilor Luca și Ana care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor și se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică radical în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină, provocând panică.
Finalul este unul surprinzător, pe măsura imaginilor spectaculoase pe care spectatorii le vor savura pe marele ecran.
Ana Maria Comănescu (2023)
Filmul, un road movie și coming of age în aceeași măsură, după un scenariu scris de Ana-Maria Comănescu, spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său.
Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.
Mara Eibl-Eibesfeldt (2023)
Filmul Thabo și cazul rinocerului spune povestea lui Thabo, un băiat de 11 ani, care investighează împreună cu prietena sa un caz de braconaj dintr-un parc natural din apropierea satului în care locuiește.
Filmul este regizat de Mara Eibl-Eibesfeldt și are la bază seriile de cărți pentru copii „Thabo Gentleman Detective” și „Thabo and Emma” de Kirsten Boie, care abordează teme precum protejarea animalelor sălbatice și conservarea mediului.
Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli (2023)
De la Alain Gagnol și Jean-Loup Felicioli, regizorii francezi nominalizați la Oscar pentru „O pisică la Paris (2010)”, „Nina și secretul ariciului” este un film de animație plin de umor și culoare pentru întreaga familie, care este atât pe placul copiilor, cât și pe placul adulților: în timp ce copiii vor fi captivați de aventura Ninei, fetița cu care se pot identifica, pentru adulți există și un al doilea nivel de lectură: modul în care problemele „oamenilor mari” intervin în viețile celor mici și repercusiunile acestora.
A Network of Care este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.